Out of a shattered heart, emerges a fiery fountain of sacred passion, that never runs dry

 

Over James Landman

James Landman is geboren in 1962. Tijdens zijn kinderjaren was hij een fanatieke judoka en in zijn tienerjaren begon hij met Tai Chi.

Vanaf zijn negentiende, na een ziekteperiode van drie jaar, woog hij met zijn lengte van 1.80 meter nog maar 59 kilo. Dat zette hem aan om aan Bodybuilding te gaan doen. Krachttraining was hem niet vreemd, aangezien zijn vader en oom voorheen fanatieke gewichtheffers zijn geweest. James kreeg de smaak van het bodybuilden flink te pakken en trainde binnen 1,5 jaar 6 keer per week. Zijn lichaam werd weer sterk, gezond en atletisch.

De liefde voor de Martial Arts bleef echter bestaan. Niet lang daarna begon hij aan Jiu Juitsu en Iaido. Naast het fysieke aspect is James ook altijd geinteresseerd gebleven in het mentale aspect achter de sport.

Na zelf vele sporten te hebben beoefend, is james sportbeoefenaars gaan begeleiden. Door zijn ruime ervaring op verschillende sportgebieden, heeft hij een helder beeld gekregen van de beperkingen in de manier van trainen op sportscholen.

Zo wordt de sportbegeleiding vaak louter en alleen gegeven vanuit de beleving van de begeleider. Het aanbod is doorgaans heel uniform en niet afgestemd op de persoonlijke wensen van de mensen die er gebruik van maken en er baat bij willen hebben. Een van de grootste gevolgen hiervan is dat sportbeoefening vaak wordt ervaren als iets wat moet (bijvoorbeeld om af te vallen of aan te komen), en niet als iets leuks.

Daarom heeft James zijn eigen visie op sportbegeleiding ontwikkeld. Daarbij staat het individu centraal en kan sport daadwerkelijk als een fijn onderdeel van ieders leven worden ervaren. James werkt met een enorm scala aan sportmogelijkheden, en de verscheidene mogelijkheden voor elk individu. Daarbij is een combinatie van sporten volgens de trainingsfilosofie van James niet vreemd. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van krachttraining, yoga en meditatie waarbij u dus zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd Geheel naar uw wens en aangepast aan uw niveau en doelstelling.

Tijdens zijn sportverleden heeft James verscheidene opleidingen en trainingen gevolgd bij trainers als Ton Leenders (DSB Schaatsploeg), Jim McCarthy (TVM Schaatsploeg), Karl Noten en Michel van Halderen. Op het mentale vlak heeft hij inspiratie geput uit Dr. Wayne Dyer, Dr. Deepak Chopra, Marianne Williamson en Genpo Roshi. Momenteel doet James zelf nog aan krachttraining, yoga, schaatsen en buitensporten als fietsen en skeeleren, een combinatie die nu het beste in zijn levenswijze past. Daarnaast integreert hij de opgedane inspiratie in zijn dagelijks leven en daarmee ook in zijn persoonlijke manier van trainen.